Klachten

Bij welke (bore-out of burn-out) klachten is behandeling bij Energie Herstel effectief?

Behandeling bij Energie Herstel is effectief voor iedereen die één of meerdere van onderstaande (overbelastings) klachten van heeft, een bore-out of een burn-out ervaart, hiervan wil herstellen en/of toekomstige klachten wil voorkomen.

– Vermoeidheid;
– Uitputting;
– Een opgebrand gevoel;
– Een gevoel van lusteloosheid;
– Slaapproblemen;
– Snel geïrriteerd zijn;
– Slechte eetlust en/of overmatig eten;
– (Terugvallen) op verslavingsgevoelige middelen;
– Lichamelijke stress gerelateerde klachten (niet verklaarbare klachten);
– Het sneller vatbaar zijn voor griep;
– Concentratieproblemen;
– Geheugen problemen;
– Informatie verwerkingsproblemen;
– Problemen met het overzicht bewaren;
– Problemen op het gebied van plannen en organiseren;
– Angstklachten;
– Dwanggedachten;
– Het idee ervaren overal tekort in te schieten;
– Het ervaren van stress door sociale druk.

  

Burn-out of bore-out?

Het eindstadium van langdurige overbelasting is een burn-out. Langdurige onderbelasting en verveling leidt tot een bore-out. Beide zorgen voor dezelfde klachten maar de aanpak van het hersteltraject verschilt. Daarom is een analyse naar de oorzaak van de klachten noodzakelijk om erachter te komen hoe je kunt herstellen. Energie Herstel kijkt mee naar het ontstaan van de klachten en geeft inzicht in gedrag waar je tot op heden geen grip had. Voor coaching en herstel van zowel een burn-out als een bore-out kun je terecht bij Energie Herstel.

Het hebben van een bore-out is vaak onderbelichte problematiek, maar het herstel hiervan kan moeilijker zijn dan van een burn-out. Men lijkt makkelijker te kunnen leren remmen in activiteiten dan het te kunnen leren starten. Herstellen van een burn-out en een bore-out vraagt om een deskundige analyse en om de juiste behandeling.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn of totale staat van uitputting. Je hebt geen energie of kunt geen motivatie meer vinden voor alle bezigheden privé en op het werk. Het kan ontstaan als men ondanks stress en spanningsklachten door blijft gaan. Burn-out is het eindstadium van een langdurige periode van overbelasting van lichaam en geest.

Wat is een bore-out?

De tegenhanger van een burn-out, is een bore-out oftewel een totale staat van instorting. Waar een te hoge werkdruk en het langdurig blootstaan aan stress leidt tot uitputting (burn-out), leidt langdurige onderbelasting, verveling en gebrek aan uitdaging uiteindelijk tot instorting (bore-out). Vaak komt dit voor wanneer iemand onvoldoende uitdaging heeft op zijn werk en/of niet voldoende geprikkeld wordt in wat hij doet in het dagelijks leven.

klachten burn-out bore out klachten burn-out bore out Energie Herstel

Aanpak Energie Herstel

Energie Herstel kijkt naar het ontstaan van jouw klachten. Hoe is de verdeling van activiteiten gedurende een dag, een week en de afgelopen periode. Wat is de reden voor een opgebrand of uitgeblust gevoel? Wordt er dagelijks te veel van je gevraagd of kun je veel meer als wat je doet en functioneer je dusdanig onder je niveau dat hierdoor klachten zijn ontstaan.