Webinars

Energie Herstel geeft via de Ergo Academie verschillende webinars en kunnen ook op maat (en met andere onderwerpen) worden aangevraagd bij Energie Herstel zelf. Meer weten over de inhoud of de inschrijfmogelijkheden? Klik voor informatie op de webinars hieronder.

Webinar: Burn-out of bore-out: Herkennen en herstel
In dit webinar wordt er aandacht besteed aan wat een burn-out of bore-out is. Je leert hierin hoe jij met jouw cliënt kan achterhalen van waaruit de disbalans is ontstaan. Ook leer je wat er nodig is om herstel in te zetten. Je krijgt twee bruikbare modellen (werkbladen) die direct toe te passen zijn voor jou als therapeut in de praktijk bij een cliënt. Ze dienen als educatie waar vanuit jij met jouw cliënt het traject naar herstel kan bepalen. Je leert hoe jij je cliënt kan leren bijsturen en in de toekomst klachten kan leren voorkomen.

Webinar: Overprikkelingsklachten bij overbelasting en hooggevoeligheid 
In dit webinar wordt er aandacht besteed aan prikkelverwerking. Er wordt uitleg gegeven over hoe prikkelverwerking werkt bij; een overbelast brein, NAH, autisme, AD(H)D, burn-out-, bore-out-, verslavingsproblematiek en hoog gevoeligheid. In dit webinar wordt er via een eenvoudig model, psycho-educatie gegeven over de verschillende stadia van prikkelgevoeligheid. Dit bruikbare model (werkblad) krijg je direct na het webinar mee, waarmee jij als therapeut aan de slag kan in de praktijk. Verder leer je over achtergronden van overprikkeling en strategieën die in te zetten zijn om ‘het niet goed werkende breinfilter’ te helpen.