Hersenletsel (NAH)

Ben jij bekend met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? Loop jij hierdoor tegen praktische problemen aan in je dagelijks leven (thuis, in je gezin, in je huishouden, in je werk of in je sociale activiteiten), dan is een behandeling bij Energie Herstel iets voor jou. 

Energie Herstel is gespecialiseerd in cognitieve revalidatie en focust zich op het in kaart brengen van je dagelijkse problemen, het vergroten van inzicht in cognitief functioneren en kijkt naar praktische oplossingen om te herstellen van deze klachten of om hier zo goed mogelijk mee om te gaan in de praktijk. Vaak gaan de meest vanzelfsprekende handelingen zoals wassen, aankleden, boodschappen doen of koken moeizaam en kan je na het oplopen van hersenletsel maar één prikkel tegelijk verwerken.

Energie Herstel richt zich op de onzichtbare gevolgen van hersenletsel. In het behandeltraject besteden we aandacht aan de werking van de hersenen en de relatie tot de problemen in het dagelijks handelen. Problemen die aan bod komen zijn concentratie, informatie verwerking, geheugen en plannen en organiseren. Middels onderzoek kijken  we hoe bepaalde functies getraind of gecompenseerd kunnen worden zodat jij je dagelijkse handelingen in de praktijk zo goed mogelijk kan uitvoeren. 

Hiernaast besteden we in het behandeltraject aandacht aan energie verdeling. In veel gevallen ervaren mensen met hersenletsel een verlies in energie. Hoe je hiermee omgaat in de praktijk en hoe je er voor zorgt dat je een balans vindt in de uitvoering van activiteiten die voor jou belangrijk zijn, worden in dit traject behandeld.

Hiernaast richten we ons op re-integratie naar werk. Hoe ga je je werk weer oppakken? En op welke manier ga je je functie uitvoeren? Vaak blijven er na een herstelperiode klachten over, waardoor je je werkzaamheden niet meer op dezelfde manier kan uitvoeren dan voorheen. Dit vraag aanpassingen, inzicht en creativiteit, Energie Herstel denkt hier in mee.