Burn-out

Heb jij stressklachten ofwel last van overspannenheid? Heb jij een burn-out en daardoor moeite met je energieverdeling? Energie Herstel kijkt met jou mee hoe jouw week eruit ziet door middel van een activiteiten analyse maar ook door hierover samen in gesprek te gaan. We gaan in gesprek  achterhalen waar jou energie naar uitgaat evenals waar jij van oplaad. Met als bedoeling het opstellen van een plan om te kunnen herstellen maar ook toekomstige klachten  leren te voorkomen.

De burn-out behandeling is gericht op het verbeteren van de balans tussen werk en privé en zorgt ervoor dat je je energie beter kunt verdelen. Binnen deze behandeling krijg je meer inzicht in het ontstaan de klachten, mogelijke valkuilen en hoe jij hier beter mee om kunt gaan. De behandeling biedt praktische handvatten en wordt volledig afgestemd op jouw dagelijks leven (thuissituatie, werken/dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten), waardoor je direct aan de slag kan. Aan het einde van een traject ben je in staat om vroegtijdige signalen van onbalans en overbelasting te herkennen. Ook heb je voldoende praktische tips om toekomstige (overbelastings) klachten bij te sturen en/of te voorkomen.

Binnen een behandeltraject wordt er gewerkt aan bewustwording van het eigen gedrag. Karaktereigenschappen worden kritisch bekeken en er wordt gekeken naar hoe jij gewend bent activiteiten aan te pakken. Hier liggen vaak onbenutte mogelijkheden tot verandering, waar je je voordien niet bewust van was. In de laatste fase van het traject worden valkuilen geëvalueerd en wordt er een preventieplan opgesteld om klachten in de toekomst te kunnen voorkomen. Om een terugval te voorkomen en het geleerde consequent te blijven toepassen kan het wenselijk zijn om een controle afspraak in te plannen nadat het traject is afgerond.