Long COVID

Long COVID klachten hebben meestal tot gevolg dat uw normale dagelijkse bezigheden thuis, in het gezin of op het werk veel lastiger zijn geworden of soms zelfs helemaal niet meer lukken. Veel van de klachten zijn een normale reactie van het lichaam op het bestrijden van de virusinfectie. Helaas gaat het herstel hiervan soms langzamer dan dat je zou willen of is er sprake van frequente terugvallen. Het wordt dan moeilijk om grip te krijgen op jou herstelproces en wat jij in jou dag of week wilt doen.

What you need to know about sex and COVID-19 | IPPF

Energie Herstel biedt behandeling welke inzicht geeft in de klachten van Long COVID. Er worden handvatten aangereikt waarmee jij je herstel kan bevorderen. Er is aandacht voor veel voorkomende cognitieve klachten, waar Energie Herstel onder andere in gespecialiseerd is door de opleiding Cognitieve Revalidatie Therapie.

Doordat jij cognitieve klachten beter leert begrijpen kun je hier ook beter naar handelen. Binnen een behandeltraject worden jouw Long COVID klachten in kaart gebracht, we bekijken mogelijke valkuilen (qua risicovolle karkatereigenschappen). En je krijgt inzicht hoe je om kan gaan met je nu nog beperkte energie.

De behandeling biedt praktische handvatten en wordt volledig afgestemd op jouw dagelijks leven (thuissituatie, werken/dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten), waardoor je direct aan de slag kan. De behandeling heeft als doel, jou grip te laten ervaren op jouw dagelijks leven waarbij je leert omgaan met jouw klachten.