Energie Herstel

Vergoedingen 2023

Wij krijgen regelmatig de vraag of de behandeling door Energie Herstel wordt vergoed en hoe het zit met uren uit de aanvullende verzekering. De behandeling door Energie Herstel is opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeringen, ook in 2023.

Dit houdt in dat iedereen die zich aanmeldt, recht heeft op 10 uur behandeling per kalenderjaar. Deze 10 uur kunnen naar eigen inzicht worden ingedeeld gedurende de periode van het verwachte herstel in dat betreffende kalenderjaar. Wanneer je al aanspraak hebt gemaakt op je ‘eigen risico’, hoef je voor deze behandeling niks te betalen. Is jouw ‘eigen risico’ nog niet aangesproken, dan zal de zorgverzekering eerst het eigen risico in rekening brengen. Deze rekening is maximaal het bedrag van jouw eigen risico, hierna wordt de zorg volledig vergoed.

De behandeling bij Energie Herstel is zo ingericht dat we ervanuit gaan dat 10 uur op jaarbasis voldoende is om jou goed te kunnen begeleiden. Wanneer wordt ingeschat dat de zorgvraag groter is, zal dit tijdig worden gecommuniceerd zodat jij weet waar je aan toe bent.

Wanneer iemand in januari start, is de periode waarin we de uren kunnen verspreiden echter langer dan wanneer iemand in bijvoorbeeld augustus begint. Dit kan een reden zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Let wel op, je gaat hierdoor meer premie betalen.. Wanneer er toch meer uren nodig zijn, kun je de behandeling ook altijd zelf betalen, informeer hierover bij je therapeut.

Wanneer jij wel extra uren hebt, vanuit de aanvullende verzekering, is het goed om te weten dat er altijd eerst aanspraak gemaakt wordt op de uren vanuit de basisverzekering voordat de aanvullende uren kunnen worden aangesproken.

Benieuwd welke zorgverzekeraars extra uren bieden vanuit de aanvullende verzekering?

Zie hierbij het overzicht “vergoedingen ergotherapie” voor het kalenderjaar 2023.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *