Energie Herstel

Samenwerking andere disciplines

Wanneer je bij Energie Herstel in behandeling bent, ben je bezig met de praktische kant van jouw herstel. De ergotherapie behandeling bij burn-out en bore-out is erop gericht dat jij leert hoe jij zelf kan herstellen. Jij leert hoe het komt dat jij jouw klachten hebt ontwikkeld, wat jij nodig hebt om weer evenwicht te creëren in je dagelijks leven, hoe jij je herstelperiode het beste kunt vormgeven en nog veel belangrijker: hoe jij ervoor kunt waken dat het nooit meer zo ver komt. Je leert op tijd bijsturen om toekomstige klachten te voorkomen.

Je krijgt psycho-educatie aangereikt over hoe jouw lijf en brein werken, je gedrag wordt gespiegeld, risicovolle karkatereigenschappen worden blootgelegd en je gaat oefenen met tips op maat in jouw dagelijkse praktijk. Jij leert jouw omgeving en jouw leven anders inrichten, zodat alle facetten beter aansluiten op jouw behoeften. Ergotherapie is hierin de basis voor herstel.


Maar zoals ik vaak al in de intake aan mensen vertel, is dat in sommige gevallen, alleen ergotherapie niet voldoende is. Wij, als jouw therapeut, zijn hier alert op en verwijzen jou (met jouw toestemming) indien nodig door wanneer problematiek de ergotherapie overstijgt. Wanneer traumaverwerking, rouwverwerking of relatieproblematiek bijvoorbeeld een hoofdrol spelen in jouw stressfactoren, is het belangrijk dat deze problemen worden aangepakt. Vaak kan een behandeling elders naast de ergotherapie zinvol zijn. Voor een goede doorverwijzing is voor ons samenwerking met andere disciplines essentieel. Binnen het gebouw waarin Energie Herstel gevestigd zit, zitten een groeiend aantal gespecialiseerde collega’s waar wij nauw mee samenwerken. Denk aan: SPV’ers, een PMT’er, een diëtist, een seksuoloog, een relatietherapeut, een rouw- en verliestherapeut, een haptonoom, een fysiotherapeut, verpleegkundig specialisten en o.a. GZ- psychologen.

Benieuwd wie er precies in het pand van Kloetingseweg 48 gevestigd zijn? Zie hier het overzicht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *