Energie Herstel

Wat kan een behandeltraject bij Energie Herstel voor jou betekenen?

Heb jij een burn-out, voel je je overbelast of heb je stress gerelateerde klachten welke je zelf niet kan verklaren? Loop je hierin vast of kan jij wel wat praktische hulp en tips gebruiken om te zoeken naar een betere balans en je herstel te bevorderen? Dan zou de ergotherapie behandeling van Energie Herstel jou hierbij kunnen helpen.


Wat goed is om te weten, is dat het traject wat ik aanbied geen psychologisch traject is, maar zich vooral richt op praktische handvatten. Persoonlijk vind ik dit altijd goed vooraf te melden, zodat mensen met de juiste verwachtingen bij mij starten. Natuurlijk raken wij in de behandeling in gesprek over karaktereigenschappen en bespreken we hoe het zo ver heeft kunnen komen. Maar wanneer trauma, rouw of hardnekkige negatieve gedachten een grote rol spelen, is alleen ergotherapie behandeling vaak niet voldoende. In de afgelopen jaren heb ik gelukkig een aantal goede en fijne collega’s om mij heen verzameld waar ik mee samenwerk om dit stuk op te vangen. Wanneer iemand bij start en ik merk dat één van deze zaken een grote rol spelen, zal ik dit dan ook eerlijk met jou bespreken. Samen zullen we bespreken of een doorverwijzing handig is. Een traject bij een collega is vaak niet een vervanging voor het stuk dat wij behandelen, maar meestal een fijne aanvulling op wat jij nodig hebt.

Wat doe ik en hoe ziet een traject eruit?  
We beginnen natuurlijk met een kennismaking en hierin leg ik altijd uit hoe ik naar energieverdeling kijk. Ik geef uitleg over hoe je uit balans kan raken doordat je te veel doet, maar dat je ook uit balans kan raken door te weinig uitdaging. Samen zoeken we uit wat de oorzaak is van jouw disbalans. Vanuit dit punt maken we jouw weekindeling inzichtelijk en gaan we hierover in gesprek. Samen proberen we te achterhalen wat jou veel energie kost en waar jij van oplaad. Met als doel het opstellen van een plan om te kunnen herstellen. Samen zoeken we naar een balans tussen werk en privé en leer jij je energie beter verdelen. Je krijgt inzicht in het ontstaan van je klachten, mogelijke valkuilen en hoe jij hiermee kunt omgaan. Alles is op maat en wordt volledig afgestemd op jouw dagelijkse leven. Hierin richten we ons op wat jij belangrijk vindt, hoe je thuissituatie is ingericht, werk, vrije tijd, sociale contacten, gewoonten en behoeftes. Binnen je behandeling werken we naar bewustwording van je eigen gedrag. Karaktereigenschappen worden kritisch bekeken, maar ook de manier hoe jij gewend bent activiteiten aan te pakken. Hier liggen vaak onbenutte mogelijkheden welke we samen aan het licht brengen.

Omdat het traject heel praktisch is, kan je direct aan de slag om dingen uit te proberen. Uiteindelijk werken we er naartoe dat jij klachten leert herkennen met als laatste stap toekomstige klachten leren voorkomen.

Om een terugval te voorkomen en het geleerde toe te blijven toepassen, streef ik altijd naar een APK afspraak. Oftewel een controle afspraak om te kijken of het jou lukt de handvatten welke jou helpen, vast te blijven houden.

Vergoeding en verloop van onze afspraken:
De behandelingen bij Energie Herstel zijn opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeringen. Iedereen heeft recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar, waarbij diverse verzekeraars meer vergoeden in de aanvullende verzekering. Wanneer je al aanspraak hebt gemaakt op je eigen risico, hoef je voor deze behandeling niets te betalen. Als je nog geen zorgkosten hebt gehad, betaal je maximaal het bedrag van je eigen risico. Mijn streven is dan ook om niet meer dan 10 uur per jaar in te zetten per behandeltraject, maar aangezien ieder traject anders verloopt kan dit per persoon verschillen.

Als iemand bij mij start, plan ik de eerste contacten (3 a 4) vaak kort op elkaar. In deze eerste contacten leer ik jou kennen, krijgen we samen inzicht in jouw klachten en bepalen we wat er nodig is je herstel te bevorderen. Wanneer er meer inzicht is en kennis, maar ook praktische tools om zelf verandering in het dagelijks leven toe te passen, gaan we meer tijd tussen de afspraken laten. Deze volgende contacten richten zich op de implementatie van de tips en het evalueren en bijsturen hiervan. Per persoon verschilt wat hierin nodig is. Soms gaan we over naar half uur contacten zodat we het nog wat beter kunnen uitsmeren. Maar het liefst hou ik nog 1 of 2 contacten over voor het eind van het jaar, voor een APK moment. Is het kalender jaar om, maar heb jij nog meer nodig. Dan kunnen we vanaf het nieuwe jaar weer de nieuwe 10 uur gebruiken, of een deel daarvan.

Wil jij ook hulp bij het herstellen van jouw klachten?
Dat kan. Ik streef ernaar om een nieuwe aanmelding binnen 1-3 weken voor het eerst te zien. Omdat de reden voor de start van mijn eigen praktijk o.a. ook de lange wachtlijsten in de GGZ waren, waar ik niet achterstond. Tot nu toe is het mij altijd nog gelukt, geen wachtlijst te hebben. Maar dit moet ik natuurlijk niet te hard roepen, aangezien ik rekening moet houden met mijn eigen grenzen. Zoals iedereen die dat bij mij komt leren.

Wil je een afspraak maken? Stuur dan een mail, bel of stuur een whatsappje naar mijn werknummer: 06-26248338.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *