Energie Herstel

Update wet en regelgeving bij ziekte

Willemien volgt momenteel de drie daagse scholing “Weer aan het werk” van ergotherapeut Edith Brocke. Hierdoor is zij weer up to date wat betreft de laatste ontwikkelingen betreft wet en regelgeving bij ziekte. Maar heeft zij ook extra tools om als ergotherapeut jou zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces.

Edith Brocke schoolt ergotherapeuten in een behandelprogramma, gericht op re-integratie. Waarbij aandacht is voor hoe je een gesprek met de bedrijfsarts kunt aanvliegen, hoe je zelf regie neemt over jouw ziekteproces binnen de mogelijkheden qua wetgeving en heeft beschikt zij over nieuwe handvatten betreft het opstellen van een haalbaar en realistische re-integratie plan.

Wil jij meer lezen over welke stappen er komen kijken vanaf het moment dat jij ziekgemeld bent, lees dan hier en hier over de basis informatie.

Naar aanleiding van deze cursus is er op de website van Energie Herstel extra informatie toegevoegd namelijk, informatie over: het arbeidsdeskundig onderzoek, de verplichte eerste jaarevaluatie, het inzetbaarheidsprofiel (IZP), de functionele mogelijkheden lijst (FML), hoe bereid je je voor op een WIA keuring, hoe kun je zelf bezwaar maken tegen een WIA beslissing of waar moet je rekening mee houden als je werkgever dit doet, eerst hulp bij het aanvragen vaan een WIA uitkering, wat is de WIA en welke vertakkingen heeft de WIA, waar moet je op letten als je na 2 jaar ziek uit dienst gaat, het opstellen van programma van eisen passend werk en de mogelijkheden voor uitstel of afstel van een tweede spoortraject.

Jouw behandelaar zal jou op deze informatie attenderen wanneer deze informatie relevant is in jouw proces.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *